Ενημέρωση για Χ.Υ.Τ.Ε.Α & Χ.Δ.Β.Α


Ο σύλλογος τριών τέκνων Μεγαλόπολης <<O AΡΚΑΣ>> συναντήθηκε σήμερα 08-03-2017 με το δήμαρχο Μεγαλόπολης κύριο Σάκη Παπαδόπουλο.

Η συνάντηση έγινε προς ενημέρωση για την πρόθεση της κυβέρνησης να ορίσει την περιοχή της Μεγαλόπολης ως χώρο διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων(Χ.Δ.Β.Α).

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο δήμαρχος μας είπε ότι ο δήμος Μεγαλόπολης δεν είχε ενημερωθεί ότι τα ορυχεία της Δ.Ε.Η ήταν προτεινόμενος χώρος για Χ.Υ.Τ.Ε.Α και Χ.Δ.Β.Α, κατά την διαδικασία της διαβούλευσης και ότι αυτό είχε μείνει ασαφές όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μας ενημέρωσε, ότι κατόπιν παρέλευσης αυτής, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει σαφές ότι θα ήταν ανεπιθύμητη μια τέτοια εξέλιξη.

Επίσης πρόσθεσε, ότι μετά την τελευταία δυσμενή εξέλιξη, υλοποιώντας την απόφαση του εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου, κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα ένσταση κατά της εξέλιξης προς το Σ.τ.Ε. Εν συνεχεία ήρθε σε επαφή με τοπικούς φορείς και συλλόγους προκειμένου να τους ενημερώσει για την επιτακτική ανάγκη σύσσωμης  αντίδρασης από όλη την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης. Ζήτησε και έκλεισε ραντεβού με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Η κ. Παναγιωτάκη προκειμένου να μάθει εάν η επιχείρηση έχει δώσει το πράσινο φως για μια τέτοια ενέργεια, εάν έχουν προβλεφθεί χώροι και έχουν γίνει μελέτες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πρόθεσή του, όπως μας είπε, είναι «να ενισχυθεί η ένσταση με ουσιαστικά επιχειρήματα».

Ο σύλλογός μας του δήλωσε την αμέριστη στήριξη, προκειμένου να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλαχτεί ο τόπος μας από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Του προτείναμε επίσης να ενημερωθούν οι πολίτες, σχετικά, και να συζητηθεί το θέμα στην διαβούλευση του δήμου.

Επιπλέον, ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την κατάσταση που επικρατεί στο βιολογικό  καθαρισμό της Μεγαλόπολης και τονίσαμε την ανάγκη της άμεσης λειτουργίας αυτού μιας και είναι από τις βασικές υποδομές που θα βοηθούσαν στην  ανάπτυξη της πόλης μας  και φυσικά θα ελάφρυναν περιβαλλοντολογικά την περιοχή.

Ο δήμαρχος, μας ενημέρωσε ότι «έχει ανατεθεί εκ νέου μελέτη για το έργο αυτό, που πρόκειται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες καθώς και ότι η πολιτεία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον προηγούμενο εργολάβο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση εύρεσης λύσης».

Του τονίσαμε την ανάγκη να πιέσει την Δ.Ε.Η, ώστε να αποκαταστήσει άμεσα περιβαλλοντολογικά το όνομα της περιοχής, κάνοντας μια μελέτη που θα σύγκρινε τους δείκτες προ του 2000 εν συγκρίσει με το σήμερα. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η ίδια η Δ.Ε.Η έχει δαπανήσει τεράστια ποσά για να φέρει τους ρύπους σε κανονικά επίπεδα και όντως το έχει καταφέρει. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση της περιοχής, τον επαναπατρισμό του κόσμου και θα επέτρεπε κάθε αναπτυξιακή επένδυση.

Θέσαμε την ανάγκη δημιουργίας ενός διασυλλογικού οργάνου  που θα προστατεύει, θα οργανώνει και θα ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους πολίτες σε έκτακτα και μείζονος σημασίας γεγονότα.

Την αντιπροσωπεία του συλλόγου μας αποτέλεσαν, ο πρόεδρος Γκιουμές Ιωάννης, η γραμματέας Πρεκετέ Ελένη, ο ταμίας Μπάζιος Δημήτριος και η πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής του συλλόγου Λέφα Κωνσταντίνα.

Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον δήμαρχο Μεγαλόπολης κύριο Σάκη Παπαδόπουλο και του ζήτησε την στήριξή του στο δύσκολο έργο του συλλόγου μας.

Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας, δήμος και σύλλογοι μαζί, για να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τον τόπο και ας αγωνιστούμε για την ανάπτυξη και την ευημερία των συμπολιτών μας.

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

Απάντηση

Related Post

Εκλογές 2017 – Λίστα υποψήφιωνΕκλογές 2017 – Λίστα υποψήφιων

Την Κυριακή 22/1/2017 και ώρα 10:00 το πρωί έως 17:00 το απόγευμα θα διεξαχθεί η διαδικασία ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας στα γραφεία μας(στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου).

Ανακοινώσεις