Εκδρομή στη Μονεμβασιά


Ο σύλλογος τριών τέκνων Μεγαλόπολης σας προσκαλεί στην ημερήσια εκδρομή που διοργανώνει στις 9/7/2017, ημέρα Κυριακή, στην πανέμορφη Μονεμβασιά.

Το πρόγραμμα της εκδρομής θα είναι Μεγαλόπολη – Σπάρτη – Μυστράς – Μονεμβασιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 08:00 στην τράπεζα Πειραιώς και αναχώρηση  για  την Καστροπολιτεία του Μυστρά μόλις 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τη Σπάρτη. Θα έχουμε χρόνο να επισκεφτούμε τη “θεοφρούρητο χώρα του Μυζηθρά” την έδρα του Δεσποτάτου του Μωρέως, το τελευταίο λίκνο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για Σπάρτη όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού του Πολιτιστικού ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, ταξιδεύοντας στην ιστορία και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό χώρο, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Θα έχουμε μια σύντομη στάση για καφέ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε  για την πανέμορφη  Μονεμβασιά.

Η Μονεμβασιά, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» ή το «πετρωμένο καράβι» του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου που είναι σμιλεμένη στον βράχο σαν γλυπτό. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε στο μεσαιωνικό κάστρο, την αγορά της Κάτω Πόλης, τα αρχοντικά της Πάνω Πόλης με την μοναδική θέα στην θάλασσα, τις καφετέριες και τα ταβερνάκια  όπου και θα γευματίσουμε.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στη παραλία . Αφού γευματίσουμε στην Μονεμβασιά, αναχωρούμε για την Σπάρτη όπου θα κάνουμε στάση για ξεκούραση και καφέ.

Τέλος θα συγκεντρωθούμε για αναχώρηση στην πόλη μας με άφιξη περίπου στις 21:00 – 21:30.

Κόστος συμμετοχής: 10,00 ευρώ

Είσοδος στο Μυστρά: Παιδιά >18 ετών , φοιτητές, κάτοχοι κάρτας πολιτισμού είναι δωρεάν. Γονείς τρίτεκων και τα παιδιά τους  έως και 23 ετών και φοιτητές έως 24 ετών που σπουδάζουν, άτομα άνω των 65 και όσοι είναι κάτοχοι κάρτας ανεργίας είναι μειωμένο στα 6,00 ευρώ.

Απαραίτητο να έχετε μαζί σας τα αντίστοιχα αποδεικτικά.

Μουσείο Ελιάς και Λαδιού: Παιδιά, άτομα άνω των 65 , φοιτητές και κάτοχοι κάρτα πολιτισμού είναι δωρεάν. Τιμή εισόδου  τρίτεκνων που δεν τηρούν τα παραπάνω είναι στο 1,50 ευρώ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σας και καλή διασκέδαση!

Τηλ. Επικοινωνίας:  Γιάννης Γκιουμές 6976410100

Ετικέτες:

Απάντηση

Related Post

Εκδρομή στη ΜάνηΕκδρομή στη Μάνη

Εκδρομή στη Μάνη

Ο σύλλογος γονέων τριών τέκνων Μεγαλόπολης σας προσκαλεί στην ημερήσια εκδρομή που διοργανώνει στις 25/7/2020, ημέρα Σάββατο, στη πανέμορφη Μάνη. Διαδρομή ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ – ΣΤΟΥΠΑ – Ν.ΟΙΤΥΛΟ – ΛΙΜΕΝΙ

Δραστηριότητες

Εκδρομή στην ΑθήναΕκδρομή στην Αθήνα

Ακρόπολη

Ο σύλλογος τριών τέκνων Μεγαλόπολης  πραγματοποιεί  εκδρομή στην Αθήνα το Σάββατο 19-10-2019. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αναχώρηση 8:00 π.μ. Μουσείο Ακρόπολης – Ακρόπολη – Ηρώδειο – Βόλτα στην Πλάκα

Δραστηριότητες