1ο συνέδριο τριτέκνων

1ο συνέδριο τριτέκνων περιφέρειας Πελοποννήσου

Το 1ο συνέδριο τριτέκνων περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώθηκε από τον σύλλογο τριών τεκνών Μεγαλόπολης. Με την συμμετοχή των περιφερειών Δυτικής Πελοποννήσου – Ιονίων νήσων και Αττικής.

1ο συνέδριο τριτέκνων περιφέρειας ΠελοποννήσουΤο 1ο συνέδριο τριτέκνων διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο «Πελασγός» στην Καρύταινα Αρκαδίας.

Εκτός από τα τυπικά θέματα που είχε να επιλύσει ασχολήθηκε με τη «σκόπελο» της επόμενης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ληφθούν οικονομικά μέτρα που θα αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο τις πολυμελείς οικογένειες της χώρας μας.

Όλα τα μέλη των αντιπροσωπιών τόνισαν την ανάγκη να στηριχτεί η πολυμελής οικογένεια. Διαπιστωμένα δέχεται τη μεγαλύτερη οικονομική πίεση της ελληνικής κρίσης καθώς είναι εκτεθειμένη σε πολλά μέτωπα.

Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολίτικης καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους. Αναγκαιότητα που δεν επιδέχεται οποιαδήποτε αναβολή!

1ο συνέδριο τριτέκνων περιφέρειας ΠελοποννήσουΘα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχαν παρθεί μέτρα για το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Μία βόμβα στα θεμέλια του κράτους.

Με οδυνηρές συνέπειες που τις βιώνουμε με το πιο επώδυνο τρόπο σε πολλούς τομείς.

Στη κοινωνική ασφάλιση. Στη μη αποτελεσματική παροχή πρόνοιας. Στις συντάξεις. Στην οργάνωση της εργασίας. Στη μείωση της παραγωγικότητας. Στη στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων. Στις αμοιβές. Στην υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης. Στην οικονομική ύφεση. Στην ποιοτική διαφοροποίηση του πληθυσμού.

Ο δείκτης γονιμότητας της Ελλάδος έχει κατρακυλήσει ουσιαστικά στο 1,1 όταν για την ανανέωση του πληθυσμού απαιτείται 2,1.
1ο συνέδριο τριτέκνων περιφέρειας ΠελοποννήσουΗ Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε στη γήρανση πληθυσμού. Ποσοστό πάνω από το 19,3% του πληθυσμού έχει ηλικία άνω των 65 ετών. Το ποσοστό θα ξεπεράσει το 20% το 2020.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει μειωθεί σε μια 10ετία κατά 1 εκατομμύριο!

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια νομοθετούνται μόνο καταργήσεις παροχών. Όπως πολυτεκνικών επιδομάτων, αφορολογήτων ορίων, οικογενειακών επιδομάτων, επίδομα γάμου.

Αποτέλεσμα; Να οδηγήσει σε εξαθλίωση πάνω από το 35% των πολυμελών οικογενειών και σε κατακρήμνιση των γεννήσεων. Από 117.933 το 2009 σε 91.847 το 2015.

Στο 1ο συνέδριο τριτέκνων περιφέρειας Πελοποννήσου καταλήξαμε ότι:
Πρέπει να σταματήσει η «κατρακύλα» που βιώνουμε καθημερινά!

ΖΗΤΑΜΕ από την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς άμεσα μέτρα στήριξης των πολυμελών οικογενειών!

 Σε κόντρα αυτών που θέλουν να ΜΑΣ αφανίσουν με τα μέτρα που προτείνουν για μας! Σε κόντρα αυτών που θέλουν να αφανίσουν «το μέλλον της χώρας»!

Στο 1o συνέδριο τριτέκνων περιφέρειας Πελοποννήσου αποφασίσαμε:

Α. να γίνει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελλοποννήσου κ.Τατούλη.

Β. με πρωτοβουλία της «Πελοποννησιακής Ένωσης Τριτέκνων» και σε συνεργασία με το «Σύλλογο Ανατολικής Αττικής»

Να τυπωθεί έντυπο με τα αιτήματά μας που θα μοιραστεί συγχρόνως σε όλη την περιφέρεια.

Να γίνει πρόσκληση όλων των συλλόγων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να υπάρξει κοινή θέση για τα αιτήματα μας.

Να ζητηθεί κοινή έκπτωση από όλα τα ΚΤΕΛ της περιφέρειας για τους τρίτεκνους Πελοποννήσου.

Να τυπωθεί κοινή κάρτα τριτέκνων.

Να γίνουν εκ νέου πολιτικές επαφές για το κεντρικό αίτημα που είναι η αυξομείωση τριτέκνων – πολυτέκνων.

Προσβλέπουμε στην έμπρακτη στήριξη σας στη μάχη που δίνουμε για το μέλλον.

1ο συνέδριο τριτέκνων περιφέρειας Πελοποννήσου

Ευχαριστούμε για την έμπρακτη βοήθεια που πρόσφεραν ώστε να πραγματοποιηθεί, με απόλυτη επιτυχία, το συνέδριο και η προβολή του τόπου μας.

  • την «ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Α.Ε Ο.Τ.Α»
  • τον «Α.Η.Σ Β’  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ»
  • το blog «ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ της ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ»

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΚΙΟΥΜΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Παρακολουθήστε το 1ο συνέδριο τριτέκνων περιφέρειας Πελοποννήσου στο βίντεο παρακάτω

Διαβάστε το άρθρο στο blog Το Καφενείο της Μεγαλόπολης. Πατήστε εδώ